ایتا لینک

لینک ها و مطالب محبوب و مفید

۳ مطلب در ارديبهشت ۱۴۰۰ ثبت شده است

دولت در جنگ معادلات چند مجهولی قسمت چهارم

دولت در جنگ، معادلات چند مجهولی!!!

بخش چهارم

 

یکی دیگر از اقداماتی که بسیار دیر به سراغ آن رفته شد تولید مهمات در داخل کشور در سطح قابل توجه بود. از سال 64 اقدامات برای تولید مهمات بیشتر در کشور صورت گرفت و از سال 65 به شکل جدی این مسئله دنبال شد. 

 

 

" در اثنای جنگ و در اوایل سال 1362 وزارت سپاه تشکیل شد و مسئولیت پشتیبانی از سپاه را بر عهده گرفت. شرایط جنگ موجب شد تا ایران آرام آرام ساخت انواع مهمات بخصوص مهمات توپخانه در بخش صنایع دفاعی را شروع کند. بدین منظور در اواسط دوران جنگ، وزارت سپاه برنامه تولید 12میلیون انواع گلوله توپ و خمپاره را در دستورکار خود قرار داد. با اختصاص 400 میلیون دلار از سوی دولت، وزارت سپاه تعداد 3000 دستگاه ماشین کپی تراش را از خارج خریداری کرد و آنها را به 3000 تراشکار در شهرها و روستاهای مختلف کشور واگذار کرد تا ظرف چهارماه این مهمات را تولید کنند."

 

 

صنایع خودکفایی سپاه در سال 64، حدود 250 میلیون تومان و در سال 1365 حدود یک میلیارد تومان و در سال 1366 حدود 8 میلیارد تومان و در چهارماه اول سال 1367 نیز 8 میلیارد تومان بودجه از دولت برای تولید مهمات و جنگ افزارهای مورد نیاز جبهه‌ها دریافت کرد. با مجوز نخست وزیر هزینه کرد این مبالغ خارج از شمول مقررات دولتی و بدون نظارت دیوان محاسبات بود. ارزهای تخصیص یافته برای این بودجه ریالی نیز ارز دولتی و به ازاء هر دلار 7 تومان محاسبه میشد. در سال 1366 تولید روزانه خمپاره 60 به 27000 تا، خمپاره 81 ، به حدود 15000 و خمپاره 120 به حدود 10000 و گلوله 107 مینی کاتیوشا به حدود 7000 تا و گلوله 105 تانک حدود 2000 تا رسید و گلوله توپ 122 هویترز هم روزی 2000 تا تولید می‌شد.

 

سپاه پاسداران در اوایل جنگ، انواع تیربارها و خمپاره اندازهای 60 ، 81 و 120 م‌م را از کشور سوئیس میخرید . سپاه برای تکمیل سازمان توپخانه خود از کشور اتریش توپ های 155 م م و از کره شمالی توپ 175 م‌م خریداری کرد. سپاه حتی یک کشتی مهمات از انگلستان به نام کشور سودان خریداری و به بندرعباس منتقل کرد. .سپاه از آلمان شرقی هم بیش از 90 میلیون دلار انواع جنگ افزار و تجهیزات نظامی خریداری کرد. . همچنین سپاه و ارتش برای تردد یگان‌ها و نفرات خود ده‌ها هزار خودروی وانت تویوتا، آمبولانس و تویوتا استیشن از ژاپن خریداری کرد. به این ترتیب تویوتا، خودروی سازمانی سپاه شد. برای حمل و نقل سنگین نیز تعداد 5000 کامیون بنز 911 از نمایندگی بنز در ایران خریداری گردید. . همچنین وزارت سپاه در طول دوران جنگ، موفق شد حدود 900 میلیون دلار موشک و تجهیزات نظامی و نیز 4 کشتی مهمات را به صورت مجانی از لیبی بگیرد. از سال 1363 که هاشمی رفسنجانی به چین سفر کرد، این کشور بازار اصلی خرید مهمات و اسلحه ایران شد. ایران از چین انواع توپخانه، ضدهوایی، موشکهای زمین به زمین، زمین به هوا و ساحل به دریا و نیز مهمات در حجم بالا خریداری می‌کرد.

 

 

اما خیلی از این موارد پاسخ آن نیازی که نظامی ها در نظر داشتند را نمی‌داد. همواره اعتقاد داشتند دولت وظیفه خود را در جنگ به خوبی انجام نداده است. این مسئله باعث یک دلگیری سپاه از دولت می‌شود. وقتی در مرداد ماه 67 آیت الله خامنه‌ای به جبهه ها سر میزند: یقه‌ی آقای خامنه‌ای را گرفته بود و می‌گفت چرا دو سال پیش نیامدید؟ آقای خامنه‌ای: «آقا حالا که آمدیم برادر، حالا کوتا بیا» همان‌جا که بحث می‌کردند دشمن اطراف منطقه را بمباران کرد. آقای خامنه‌ای: «هشداری بود به بنده و ایشان، که حالا این‌جا یقه‌ی هم را نگیریم.»

 

سیل سوالات فرماندهان سپاه زیاد بود سوالاتی همراه با گله از دولت و عملکرد آن در جنگ در همانجا اقای خامنه‌ای صراحتا اعلام می‌کند:" جنگ مسئولیتش با من نیست، حالا هم نبوده دیروز هم نبوده. عرض کنم از سال62 به این طرف، بنده هیچ‌گونه مسئولیتی در جنگ ندارم." 

"آن وزیری که من تعیینش نکردم، با حکمیت آمده، آن حرف مرا گوش نمی‌کند."

"ممکن است بگویید خب مگر دولت زیر نظر رئیس‌جمهور نیست؟ نه، جوابش نه است"

 

 

رابطه دولت و جنگ از مسائلی است که پیچیدگی زیاد دارد، نقش ها مجهول است، هنوز گفتنی زیاد دارد. مشکل اساسی در بررسی برخی از جریانات جنگ این است که یک طرف آن هنوز مبهم است. اما نکته قابل توجه این است که این مسائل گرچه به روشنی مشخص نیست اما همین قطعه های کوچک می‌تواند در تفسیر برخی از مسائل جنگ کارساز باشد. یک مسئله کلی این است که بنظر می‌رسد دولت دوم آقای میرحسین موسوی در موارد بسیاری در جبهه موافق تصمیم نبوده و بیشتر از سر اجبار پشتیبانی از جنگ را انجام داده است و بخاطر عدم صراحت در گفتار دچار تعلل در تصمیم گیری و اجرا بوده است.

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
حمید کاووسی

مزیت های ویند اسکرایب

مزیتهای windscribe محدود بهمین ها نمیشه استفاده از ساکس پنج ، سرور مخصوص دانلود از تورنت ، سرور گیم و..

اگه تا حالا این وی پی ان رو نصب نکردید اصلا تردید نکنید و همین الان ازش استفاده کنید 

 

برای کسایی که میخان از سرورهای پولی استفاده کنن اکانت کرکی همه جا هست و قابل خریداری هست اگه میخایید هزینه کنید خرید آی پی استاتیک (ثابت ) فکر کنم یک دلار باشه 

 

در مورد آی پی ثابت 

فرقی نداره سرورهای پولی و رایگان ب اون مفهومی که شما نیاز دارید آی پی هاش ثابت هست ولی اینو بدونید هر وی پی انی دو سال یبار سه سال یبار کل آی پی هاشونو عوض میکنن 

برای خرید آی پی ثابت و شخصی چیزیکه مختص خودتون باشه باید هزینه کنید

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
حمید کاووسی

دولت در جنگ معادلات چند مجهولی قسمت سوم

دولت در جنگ، معادلات چند مجهولی!!!

بخش سوم

 

از همین دوره تنش بین دولتی ها و نظامی‌ها شکل می‌گیرد. خیلی ها در دولت به این نتیجه رسیده بودند که ادامه جنگ امکان پذیر نیست و در طرف دیگر نظامی ها و بطور کلی سپاه اعتقاد داشت دولت حمایت لازم را از جنگ نمی‌کند.

دولت از طرفی این اعتقاد را داشت که اگر بیش از این وارد مسائل جنگ شود در تامین مایحتاج مردم دچار مشکل می‌شود و همین امکانات حداقلی را هم نمی‌تواند تغییر کند و در طرف مقابل سپاه اعتقاد داشت اگر یک مدت سختی بیشتری را تحمل کنیم می‌توانیم جنگ را با پیروزی های بیشتر تمام کنیم.

 

 

اما در طول جنگ حدود 24 میلیارد دلار خرید ارزی برای جبهه‌ها و نیروهای مسلح انجام داد که میزان این خریدها در سالهای آخر جنگ بیشتر بود.

ستاری‌فر، معاون سازمان برنامه‌و‌بودجه در مورد بودجه می‌گوید:" بخش جنگ از بخش غیرجنگ مطالبات جدی‌تر و همه‌جانبه‌تری داشت که بخش غیرجنگ نمی‌توانست آن‌ها را برآورده کند. برای اولین‌بار در کشور یک واگرایی در زمان جنگ صورت گرفت که بریم خدمت حضرت امام و تعدادی مجوز دریافت و بعد خرج کنیم، چندین‌بار این امر صورت ‌گرفته بود، اما رویه نبود و بعد‌ها شد قاعده که بودجه را رها کنید، خودمان می‌رویم از بالا می‌گیریم. در سال 65 درواقع 25 میلیارد تومان پول داغ به اقتصاد تزریق شد؛ پول چاپ کردند. امام فرمودند دولت و نخست‌وزیری تصمیم بگیرند. بخش جنگ، سازمان مدیریت را تحت ‌فشار قرار دادند که می‌خواهند حمله با امواج نیروی انسانی کنند که نیاز به غذا و لباس و غیره دارند. قرار شد وقتی منابع را دریافت کردند عملکرد و هزینه‌شدن این منابع را گزارش دهند. اما نه‌تنها هیچ گزارشی داده نشد بلکه این میزان پول نیز بازگردانده نشد. 

 

در سال‌های بعد با بررسی‌هایی که صورت گرفت مشخص شد این مقدار پول در آن زمان باعث تورم شدید در کشور شد. نه‌تنها درمورد اهدافی که گفته بودند خرج نشد بلکه پادگان‌سازی صورت ‌گرفته است. باید توجه داشت در زمان هر جنگی پادگان‌ها موردحمله قرار می‌گیرند و بعد از جنگ اگر در آن زمان 100 تا پادگان داشته باشند به 70 تا کاهش می‌یابد، اما در کشور ما بعد از جنگ ظرفیت پادگان‌ها چندین برابر شده بود."

 

 

در سال 66 مسئله پشتیبانی جنگ یک موضوع اساسی شده بود و از کنترل و توان شورای عالی دفاع خارج بود به همین علت حکم تاسیس شورای عالی پشتیبانی جنگ که ریاست آن بر عهده رئیس جمهوری بود توسط امام خمینی صادر شد.

این شورا با اختیارات تام و در مواردی فرا قانونی بود، این شورا در 7 دی ماه 66 تصمیم گرفت 200 میلیون دلار ارز دولتی برای جنگ اختصاص پیدا کند یا در 12 بهمن همان سال با چاپ 160 میلیون ریال اسکناس موافقت می‌کند.

 

اما مسئله این بود که وضعیت وخیم تر از آن چیزی بود که تصور می‌شد و حتی تشکیل این شورا هم دیگر درمانی برای مشکلات اساسی جنگ نبود

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
حمید کاووسی